Кількість
|
Вартість
|
||
|
Казан чавунний узбецький об`ємом 12 л WOK із кришкою-сковородою "Наша Майстерня" (товстостінний)
Чавунний казан правильної азійської форми. Усередині повністю сферичний, як і має бути. Без горизонтального майданчика всередині, як у деяких казанах, що заважає перемішувати зірвак. А ось зовні є майданчик, завдяки якому можна цей казан ставити на плиту. Дно з потовщенням. Борт трохи вигнутий по краях, щоб кришка потопала, і з неї не капало. У комплекті наявні казан із чавунною кришкою (40 см), яка теж є чудовою сковородою-жаровнею.
Характеристики узбецького казана "Наша Майстерня"
- Об'єм: 12 л
- Матеріал: чавун
- Кришка: є (чавунна кришка-сковорода)
- Діаметр казана: 40 см
- Діаметр кришки-сковорідки: 40 см
- Товщина стінок казана: ~6 мм
- Товщина дна казана: ~8 мм
Дещо про чавунні вироби:
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо новий). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка з запеченої олії (жиру), яка захищає Ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, для того, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що корж можна без олії пекти. І ще. На чавуні можна ПЕКТИ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це чи не найголовніша перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди Ви відчуєте за півметра! Подібний ефект Вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання з поверхнею, а практично по всьому тілу. Пропікається. І якщо на алюмінієвій млиннці Ви млинці смажитимете, то на чавунній Ви їх будете пекти)